יום שבת, 13 בדצמבר 2014

S F I N J E



חנוכה ממש מעבר לפינה ומה יותר חגיגי מהספינג' המושלם?
קבלו מתכון פשוט שיחמם לכם את החג


המצרכים הם:
1 ק"ג קמח, מנופה
1 שקית שמרי שימרית  (50 גרם)
3/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
1/2 3 כוסות מים
שמן לטיגון עמוק


שמים את הקמח בקערה עמוקה. צרים גומה במרכזו ומכניסים לתוכה את גרגירי השמרים. מפזרים מסביב לגומה את הסוכר והמלח. יוצקים את המים תוך כדי לישה עד לקבלת בצק נוזלי ודביק.

מכסים במגבת או ביריעת פלסטיק נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים שוב תוך הוצאת האוויר מהבצק, מכסים ומשהים להתפחה  כשעה נוספת.



מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. נוטלים חופן (2-3 כפות מלאות) מהבצק בידיים רטובות או משומנות ומותחים את הבצק בכפות הידיים לכל הכיוונים. מכניסים אל השמן החם ומטגנים משני הצדדים עד גוון חום זהוב.





מוציאים בכף מחוררת אל מסננת או אל מגבות נייר. טובלים את הספינג' בסוכר או בוזקים אותו עליהן. מגישים חם, לצד צלוחית סוכר, ומי שמעוניין יכול להוסיף.







  המתכון של פסקל פרץ האלופה!
מוזמנות להכין ולהראות איך יצא לכן- שיהיה חג מהמם לכולן





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

);